LAPADA
TARGUL DE ARTA SI ANTICHITATI LAPADA
       La sfârșitul lunii Septembrie am avut deosebita placere de a ne delecta în calitate de invitați la Târgul de Arta și Antichități LAPADA aflat la a 7-a ediție. Evenimentul a avut loc într-unul dintre parcurile centrale ale Londrei, într-un pavilion temporar, construit special pentru acest eveniment. 
      Am plecat de acasa spre acest targ cu dorinta de a gasi cateva obiecte mai "speciale" pentru a le prezenta cititorilor nostri. In schimb, ce am gasit poate fi descris in tei cuvinte: impecabil, surprinzator, exceptional. Iar aceste trei cuvinte pot fi aplicate cu succes organizarii, amenajarii spatiului, nivelului calitatii exponatelor, marketing, sistemul de securitate... si lista poate continua. 
       In primul rand nu ne-am asteptat ca pavilionul temporar sa fie mai bine amenajat decat unele locatii cu caracter permanent (si spun asta gandindu-ma la locatii de genul pavilioanelor expozitionale din Romania). Nu ne-am asteptat ca la intrare sa fim intampinati de un majordom, si ca sa nu mai insist ar trebui sa spun ca pentru noi a fost unul dintre targurile cele mai "inspirationale". 
       In ceea ce privește standurile și exponatele, am avut ocazia sa fim încântați de la obiecte din secolul 17 (într-o stare uimitor de buna) și pana la obiecte de arta contemporana. Toate au fost menite sa îți fure privirea, sa exalte imaginația, și sa te facă sa vrei sa le iei acasă. De toate acestea s-au făcut "vinovați" 109 expozanți din Marea Britanie, Germania, Portugalia, Franța și Africa de Sud. Gama diversificata de obiecte ma pune în situația sa nu știu despre care sa vorbesc prima data - bijuterii de marca de la început de secol 20 și din perioada victoriana sau portrete miniaturale? mobila veche sau arta contemporana? Mai bine lăsăm cititorii sa se delecteze cu imagini, sperând la evenimente asemănătoare și pe plaiurile mioritice. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu